Kartonirke

Kartonirke (poimenovane tudi kot stroj z lepilnim trakom ali lepilec) se uporabljajo v proizvodnji, distribucijskih centrih, in skladiščih. Kartonirke zaprejo škatlo zgoraj in spodaj, uporabijo se lahko tudi za stransko zapiranje, avtomatično zapiranje stranic, zlaganje škatel, ipd. glede na stopnjo avtomatizacije.

Kartonirke lahko zaprejo škatle enake ali različne velikosti. Avtomatizirane kartonirke in polavtomatske kartonirke avtomatično prilagodijo svojo težo in velikost, da se škatla popolnoma prilega. Ročni lepilci so odlični, ko je večima škatel istih dimenzij ali pa ko zapiramo skupino paketov, ker morata biti višina in širina nastavljeni ročno. Kartonirke uporabljajo BOPP ali Kraft lepilni trak, kjer se lahko v procesu zapiranja uporabijo različno široki in ozki lepilni trakovi.

Ponujamo širok izbor visokokvalitetnih in cenovno ugodnih kartonirk. Na naši spletni strani lahko najdete sledeče tipe kartonirk, glede na stopnjo avtomatizacije:

 • Gradilci škatel ali formatirni stroji za zlaganje škatel
 • Ročne kartonirke
 • Polavtomatske kartonirke
  • Polavtomatske kartonirke – avtomatično nastavi težo in višino
  • Polavtomatske kartonirke – avtomatično zapre zgornji del škatle
 • Avtomatizirane kartonirke

Kartonirke imajo garancijo in so servisirane v Evropi. Ponujamo hitro dostavo po ugodni ceni na vaš naslov v Sloveniji.

 • FLEX TAPE stroj za zapiranje škatel z lepilnim trakom 48-72mm – kartonirka

  1,899
 • FLEX BOX Stroj za formiranje škatel

  2,199
 • TOP TAPE avtomatska kartonirka 48-72mm (Kraft ali BOPP trak)

  4,199
 • Avtomatska kartonirka AUTO-TAPE 48-72mm (Kraft ali BOPP trak)

  4,199
 • AUTOBOX Avtomatski stroj za formiranje škatel – 16 škatel/min – Simens PLC

  21,990

AUTO-TAPE Automatic Carton Sealer 48-72mm (Kraft or BOPP tape) priceKartonirke

Kartonirke (poimenovane tudi kot stroj z lepilnim trakom ali lepilec) lahko racionalizirajo proces pakiranja v vaši proizvodnji, s čimer ga naredijo zelo učinkovitega. Naše kartonirke so na voljo za skoraj vsako nalogo: za zapiranje identičnih ali različno velikih škatel, z ozkim ali širokim lepilnim trakom, zapiranje zgoraj in spodaj, ob strani, avtomatično zapiranje stranic, ipd. Ponujamo tudi širok izbor dodatkov, t.j. pakirnih miz z zapiralcem spodnjih stranic. Vsak zapiralec škatel vsebuje tudi spisek rezervnih delov, navodila za uporabo, orodje, ter komplet rezervnih delov, ki vsebuje najbolj običajne dele.

Vrste kartonirk

Na tržišču so različni tipi kartonirk. Glavna razlika med njimi je stopnja avtomatizacije pri sestavljanju škatel, ter procesu zlaganja in lepljenja.

Gradilci škatel ali formatirni stroji za zlaganje škatel

FLEX Box Semi automatic Case Erector priceGradilci škatel ali formatirni stroji za zlaganje škatel vzamejo nezloženo kartonsko škatlo in jo sestavijo ali zgradijo, kot sporoča njihovo ime. Škatlo bodo sestavili v kvadrat, nato pa zaprli dno in jo pripravili za pakiranje.

Običajni osebi sestavljanje škatle vzame 20 sekund, medtem, ko že počasnemu gradilcu škatel vzame le 7 sekund. To pomeni, da stroju uspe narediti škatlo v tretjini časa, ki to ga vzame človeku. S tem, da ko sestavlja škatle hitreje, hkrati porabi nasploh manj časa in tako zmanjša strošek dela na sestavljeno škatlo, s čimer je graditelj škatel stroškovno bolj ugoden kot pa plačan delavec.

Ročne kartonirke

Z ročnimi kartonirkami zalepimo spodnji in zgornji del škatle. Vendar je treba širino in višino kartonirnega stroja nastaviti ročno, prav tako pa mora zaposleni ročno zapreti zgornji del in ga potisniti v kartonirke. Ročni kartonirni stroji niso najboljša izbira, če imate več paketov različnih velikosti, ker je treba širino in višino nastaviti ročno. So cenovno ugodna in odlična izbira za pakirne linije, kjer so paketi standardizirani in so artikli ročno vstavljeni v škatle s strani zaposlenih, saj morajo stati blizu stroja in ročno zapreti zgornji del škatle.

Polavtomatske kartonirke

Polavtomatske kartonirke so priročne, če morate zapreti velikio škatel različnih velikosti. Z intuitivno, preprosto uporabo funkcij, so te kartonirke hitre in učinkovite, da vam pomagajo prihraniti čas in denar. Te pametne kartonirke so prilagodljive in ustvarijo čista in enaka zapiranja vsakega kartona. Preprosto in učinkovito nastavite stroj na širino in višino škatle, ki jo zapirate in uporabil bo isto količino traku za vsako škatlo. Zasnovane so tako, da najbolj delujejo, ko se zapira več škatel istih velikosti tekom pakiranja istega produkta. Obstajata dve vrsti pol-avtomatskih kartonirk. Ena avtomatično nastavi težo in višino in druga lahko avtomatično zapre zgornji del škatle.

Automatic case sealer TOP TAPEPolavtomatske kartonirke – avtomatično nastavijo težo in višino

Polavtomatske kartonirke, ki avtomatično nastavijo širino in višino, so idealne za distribucijske centre ali pakirne linije, kjer se uporablja škatle različne velikosti. Kartonirke avtomatično zaznajo težo in višino škatle in avtomatično To bo pohitrilo proces zapiranja, saj ne bo treba ročno nastaviti teh nastavitev na kartonirkah.

Polavtomatske kartonirke – avtomatično zapre zgornji del škatle

Polavtomatske kartonirke, ki avtomatično zaprejo zgornji del škatle so odlične za proizvodne linije, saj izničijo potrebo po tem, da bi nekdo stal ob kartonirkah in zapiral zgornji del škatle, da jih lahko stroj zalepi.

Avtomatske kartonirke

Prihranite čas z zanesljivimi kartonirkami

Ta preprost, preverjen dizajn naših kartonirk je osnovan na ergonomičnih principih, kar jih naredi uporabniku zelo prijazne in se jih zlahka vzdržuje. Hkrati pa preprosta in robata oblika zagotavlja visoko stopnjo delovne zanesljivosti in razširjene življenjske dobe – četudi se ga uporablja vsakodnevno, uro za uro.

Kartonirke zaprejo škatle hitro in enostavno z vedno enako kvaliteto zaprtja, s čimer prihranijo zaposlenim zamudna ročna dela, hkrati pa vi zaposlenemu prihranite težavna ročna dela, ki so fizično naporna. Kot take so avtomatske kartonirke funkcionalna investicija, ki ne le izboljša produktivnost, temveč tudi prinaša velikanske izboljšave v delovnem okolju.

FLEX Box Case Erector + Flex Tape case sealerKako izbrati prave kartonirke

Da najdete najbolj primerne kartonirke za vašo rabo, je treba preveriti nekaj vprašanj: Kako izgledajo kartoni? (tip kartonov in dimenzije)? Ali so dimenzije kartonov vedno enake ali razlikujejo? Kako bi morali biti kartoni zaprti (širina traku, prekrivanje traku, ročno ali avtomatično zapiranje stranic)? Koliko kartonov se bo zaprlo dnevno? Kaj bo zapakirano v škatli (lahek, težek ali krhek material)? Kaj se zgodi s škatlami po zaprtju (transport, paletiziranje, ovijanje, proizvodno upravljanje, etiketiranje, ipd.)?

Avtomat za podajanje traku zagotavlja optimalno zaprtje

Srce kartonirke je avtomat za podajanje traku. Skozi leta se je ta ključna komponenta vedno izboljševala, glede na praktične izkušnje in predloge uporabnikov, da je nastalo optimalno orodje za pakiranje. Zavorna pesta se lahko nastavi tako, da se prilagodi različnim vrstam trakov, medtem ko se pesto za vrtenje traku lahko natančno prilagodi širini lepilnega traku v rabi. Postavitev valjčka na zadnji strani je edinstvena komponenta v naših podajalnik, ki zagotavlja čvrsto zapiranje. Podajalniki so lahko opremljeni po možnosti z monitorjem in alarmnim sistemom, da se zagotovi popolno zaprtje.

Pridobite popolno rešitev za vašo pakirno linijo

Kartonirke sestavljajo zgolj del obsega enot naših produktov, vključujoč opremo za paletiziranje, gradilca škatel, razteznega paletnega ovijalca in širok obseg podajalnikov.

Da izveste več, kako vam lahko zagotovimo popolnoma prilagojeno rešitev z našimi standarnimi enotami za drastičen dvig v učinkovitosti in produktivnosti na vašem delovnem mestu, prosim preverite naše ostale pakirne stroje.