Pakirni stroji

Pakirni stroji so bistveni stroji, ki se uporabljajo po celem svetu, da pohitrijo proces pakiranja. Pakirni stroji izboljšajo učinkovitost in zmanjšajo stroške dela v proizvodnih linijiah, distribucijskih centrih, skladiščih, in veliko drugih podjetjih. Pakirni stroji dopolnijo proces pakiranja korak za korakom. Na voljo je več vrst pakirnih strojev, kot so zapiralni stroji, polnilni stroji, ovijalni stroji, tračni stroji, kodirni stroji in označevalni stroji.

Pakirni stroji se lahko uporabijo za vezanje, zapiranje ali ovijanje škatel različnih velikosti ali palet. Avtomatski pakirni stroji popolnoma avtomatizirajo vezalni, zapiralni ali ovijalni proces glede na pakirni stroj. Polavtomatski pakirni stroji avtomatizirajo dele pakirnega procesa, vendar pa bo moral določene dejavnosti še vedno ročno opraviti zaposleni. Po drugi strani pa ročni pakirni stroji avtomatizirajo le določene delovne naloge znotraj celotnega delovnega procesa. Pakirni stroji uporabljajo trakove, film ali BOPP oz. Kraft lepilni trak.

Ponujamo širok izbor visokokvalitetnih in cenovno dostopnih pakirnih strojev. Na naši spletni strani lahko najdete sledeče vrste pakirnih strojev:

  • Stroji za tračno ovijanje
  • Stroji za ovijanje palet
  • Povezovalni stroji
  • Kartonirke in formatirni stroji za zlaganje škatel
  • Stroji za pakiranje s skrčljivo folijo

Pakirni stroji imajo garancijo in so servisirani v Sloveniji. Ponujamo hitro dostavo po ugodni ceni na vaš naslov v Sloveniji.

Pakirni stroji

Najbolj uporabljeni pakirni stroji so:

Pri iskanju najbolj zanesljivega pakirnega stroja različnih blagovnih znamk je lahko veliko ugibanja.

Kateri pakirni stroj je najbolj primeren

Kot distributer, ponujamo več vrst znamk. Vsaka znamka ima svoje prednosti in slabosti. Ni potrebe poudarjati, da je pomemben korak v procesu izbire raziskati več vrst znamk, za vsak kos opreme, v katero želite investirati. To bo zagotovilo, da boste izbrali pravi stroj za sredstva, ki jih ima podjetje, potrebe, sposobnosti, ter izdelke, ki jih ponuja.

Pri razmisleku, kateri stroj je najhitrejši, najbolj zanesljiv in najlažji za popravilo, vedno najprej pogledamo potrebe stranke.

Cena pakirnega stroja je zagotovo velik faktor pri sprejemanju odločitve kateri pakirni stroj kupiti. Vendar pa je potrebno upoštevati tudi druge faktorje pri izbiri pakirnega stroja ter temeljito pretehtati prednosti in slabosti.

Intelligent Pallet Wrapper SMARTWRAP-X PRE-STRETCH

Vrste pakirnih strojev

Stroji za ovijanje palet

Stroji za ovijanje palet ali ovijalci palet so vseprisotni na mnogih pakirnih linijah okrog sveta. Ponašajo se z izrazitim zmanjšanjem stroškov za večje operacije kot ročno ovijanje, uporaba stroja za ovijanje pa tudi izkoristi raztezne zmožnosti stretch folije. Z ovijalcem palet prihranite čas in denar.

Stroji za povezovanje

AUTOMA automatic strapping machine cheap

Povezovalni stroj je odlična rešitev za zavarovanje blaga za prevoz in hrambo. Uporablja se lahko za zavarovanje skoraj vsega, od krhkih produktov do nepraktičnega tovora. Produkti, ki se jih ovija, so lahko zapakirani v karton ali pakete. Ta proces se v glavnem uporablja za ovijanje paketov in pritrjevanje blaga skupaj.

Obstajajo tri vrste povezovalnih strojev: avtomatski, polavtomatski, in ročni. Za pakirne linije, kjer je potrebno zapakirati večje število paketov, so avtomatizirani povezovalni stroji, ki so lahko avtomatski ali polavtomatski, zelo priporočljivi. Znatno pohitrijo proces s tem, da avtomatsko zategnejo in nastavijo povezovalne trakove.

Obstajajo tri različne strukture avtomatiziranih povezovalnih strojev, bočni ali namizni, za večjo mobilnost pa lahko uporabite prenosni pakirni stroj ali ročni oz. baterijski spenjalec.

Automatic case sealer TOP TAPEKartonirke

Kartonirke (poznani tudi kot lepilni stroji ali lepilci) se uporabljajo v proizvodnih linijah, distribucijskih centrih, in skladiščih. Kartonirke zaprejo škatlo zgoraj in na dnu, lahko se uporabijo za stransko zapiranje, avtomatično zapiranje stranic, zlaganje škatel, ipd. glede na stopnjo avtomatizacije. Kartonirke lahko zaprejo škatle enakih ali različnih velikosti. Kartonirke uporabljajo BOPP ali Kraft lepilni trak, pri čemer se lahko uporabi v procesu pakiranja različno širok ali ozek trak.

Gradilci škatel

FLEX Box Semi automatic Case ErectorGradilci škatel so stroji, ki sestavijo ali zgradijo kartonske škatle, da se jih napolni z izdelki. Obstajajo ročne, polavtomatske in avtomatske verzije teh strojev. Pri ročnem stroju je potreben človek, da v škatlo zloži izdelke ter da škatlo odpošlje po tekočem traku naprej.

Polavtomatski stroji za formiranje škatel opravijo druge ali/in tretje korake preko tekočega traku, ki škatlo premika skozi področja, ki jo prisilijo v pravilno obliko. Zgrajena škatla je nato premaknjena na kup s tekočim trakom ali ročno. Avtomatski stroj za formiranje škatel
uporablja mehanične elemente, kot je robotska roka, da vzame škatlo iz kupa, jo razgrne in položi na tekoči trak. Škatla nato potuje po tekočem traku in je napolnjena z izdelki ter zaprta mehanično ali s preprosto človeško interakcijo.

Shrink wrapping machinesStroji za pakiranje v termo folijo

Stroji za pakiranje v termo folijo so stroji v vaši pakirni liniji, ki so postavljeni pred toplotni tunel za aplikacijo skrčljive folije. Tekoči trak pošlje vaš proizvod po liniji, kjer se vstavi v skrčljivo folijo. Potem se izdelek zapelje pod toplotno sredstvo, ki se spusti od zgoraj, objame vrečo in jo zapre.

To se dogaja na obeh straneh vašega izdelka, kar ohlapno zapre vsebino v skrčljivo folijo. Nazadnje se izdelek premakne v toplotni tunel, kjer se film segreje, ter enakomerno ovije skrčljivo filijo okrog vašega izdelka.