Stroji za pakiranje v termo folijo

Stroji za pakiranje izdelkov v termo folijo omogočijo, da izdelek obdamo z zaščitno termo folijo ter jih tako zaščitimo, izboljšamo izgled, zmanjšamo možnost kraje izdelka iz škatle ter povečamo vrednost izdelka. Folija predmete ščiti pred zunanjimi sunki in preprečuje drobljenje, dodatno izdelke zaščiti pred prahom in mokroto. Naši stroji za pakiranje v termo folijo uredijo celoten proces pakiranje izdelka v zaščino folijo, to je folijo odrežejo, jo pritrdijo okrog izdelka ter poskrbijo za skrčenje in popolno prileganje folije. Celotno nastavitev krčenja in zavijanja lahko enostavno prilagodite na nadzorni plošči. Naši stroji za pakiranje izdelkov v termo folijo imajo trdno strukturo iz jekla ter elektroniko najnovejše generacije z uporabnikom prijazno nadzorno ploščo. Imajo veliko delovno mizo, ki vam omogoča pruduktivno delo ter delo z večjimi izdelki. Naši stroji za pakiranje v folijo so enostavni za uporabo. Postopek ovijanja izdelka v termo folijo je zelo preprost. Najprej operater vstavi izdelek v stretch folijo, ga postavi v komoro, kjer se proces tesnjenje in krčenja odvija sočasno. V kolikor želite še dodatno pohitriti proces ovijanja izdelka, se proces krčenja folije loči ter se odvija v ločenem tunelu.

Stroji za ovijanje izdelkov v folijo imajo certifikate ISO, CE ter so v skladu z vsemi standardi in predpisi EU. Cena strojev za pakiranje v termo folijo se giblje od nekaj tisoč evrov do več deset tisoč, odvisno od kompleksnoti in želene avtomatizacije. S skrčljivo folijo boste zaščitili svoje izdelke in jih naredili bolj privlačne. Nudimo tudi ugodno dostavo strojev za ovijanje v termo folijo po Sloveniji ter najboljšo ceno strojev za ovijanje izdelkov s folijo.

  • Ročni stroj za pakiranje v folijo B4255

    Original price was: 2,200€.Current price is: 1,799€.
  • Stroj za pakiranje v termo skrčljivo folijo s tunelom T5040

    Original price was: 3,400€.Current price is: 2,899€.
  • AUTOSHRINK avtomatski stroj za pakiranje v termoskrčljivo folijo 55 x 45 x 15cm

    Original price was: 32,000€.Current price is: 28,990€.

O strojih za pakiranje v termo folijo

Shrink wrapper T5040

Pakiranje v termo folijo je postopek pri katerem izdelek ovijemo s folijo ter jo toplotno obdelamo, da folija lepo obda izdelk. Stroji za pakiranje v termo folijo so na voljo v različnih velikostih ter v avtomatskih in polavtomatskih oblikah. Mi vam lahko pomagamo najti pravi stroj za ovijanje izdelkov v stretch folijo, ki bo prilagojen vašim potrebam.

Vsestranskost in številne prednosti skrčljive folije omogočajo, da se lahko uporablja za veliko različnih izdelkov in materialov.

Skrčljiva folija opravlja ključno funkcijo zaščite blaga pred prahom, vlago in umazanijo. To je pomembno za vse izdelke, a nujno za hrano in farmacevtske izdelke. Zaradi učinkovitosti tesnenja folije ostane izdelek v svojem prvotnem stanju dlje ter se mu bistveno podaljša življenjska doba.

Običajno je ovijanje izdelka v termo folijo boljše od ovijanja izdelka v papir ali stretch folijo. Termo folija običajno temelji na poliolefinu, PVC, polietilenu ali polipropilenu. Na voljo je v različnih velikostih, debelinah in jasnosti, zato se lahko uporablja za različne izdelke glede na težo in zahtevano stopnjo zaščite, vključno s potrebo po zaščiti pred svetlobo.

Shrink wrapping machine B4255Tudi skrčljiva folija zelo dobro drži obliko, zato so izdelki vedno videti najbolje, kar je za potrošniške izdelke ključnega pomena. Jasno je razvidno, ali je prišlo do kakršnih koli motenj ali nedovoljenega spreminjanja, kar je bistvenega pomena za sir, meso, pripravljene jedi in farmacevtske izdelke, pa tudi za občutljive dokumente.

V primerjavi s kartonom in plastiko, skrčljiva folija v skladišču, transportu ali na polici ne zavzame več prostora kot sam izdelk. Je tudi lažja, zato je z izdelkom, ki je povit v skrčljivo folijo lažje in ceneje rokovati ter ga prevažeti. Primeren je za izdelke ali skupine izdelkov vseh vrst, oblik in velikosti. Uporablja se za različne izdelke ali za kombiniranje izdelkov v sete.

Cena strojev za pakiranje v skrčljivo folijo

Cena stroja za ovijanje v skrčljivo folijo je odvisna od različnih dejavnikov in od vrste stroja, ki ga potrebujete. Cene stroja za pakiranje v termo folijo se gibljejo od nekaj tisoč do deset tisoč evrov. Cena je odvisna od vrste stroja za ovijanje izdelkov v folijo, števila izdelkov na minuto, velikosti obdelovalne mize in komore in če je posebaj tunel za toplotno obdelavo folije. Še en ključni dejavnik je, če ima stroj za zavijanje skrčen močan motor in to vrsto.

Tipi strojev za ovijanje v termo folijo

Stroji za pakiranje izdelkov v termo skrčljivo folijo tipa L

Stroji za pakiranje izdelkov v termo skrčljivo folijo tipa L so optimalni aplikator skrčljive folije za manjše serije izdelkov. Ogrevana komora se dviguje in spušča, ko izdelki prehajajo pod njo. Nato se skrčljiva folija segreje in se ovije okoli izdelka. Celoten proces zagotavlja, da se na vsak izdelek nanese ustrezna količina skrčne folije.

Pakirni stroj za pakiranje v termo folijo (polrokav) z neskončnim vzdolžnim varjenjem

Avtomatski pakirni stroj za pakiranje v termo folijo (polrokav) z neskončnim vzdolžnim varjenjem so pakirni stroji, ki omogočajo hitro neprekinjeno ovijanje izdelkov v termo skrčljivo folijo. Transportni sistem premika izdelke skozi stroj, medtem ko mehanske roke obrezujejo in tesni folijo. Neprekinjen tempo omogoča hitrejši čas pakiranja in vhodni sistemi zagotavljajo pravilno količino skrčljive folije.

Tuneli za krčenje folije

Tuneli za krčenje folije so srce sistemov za ovijanje s skrčljivo folijo. Tuneli za krčenje folije premikajo izdelke po transportnih sistemih, hkrati pa ohranjajo enakomerno temperaturo. To izboljša postopek krčenja folije in omogoča enakomeren nanos po celotnem izdelku.

Stroji tipa L varjenje s tunelom

Stroji tipa L varjenje s tunelom so kombinacija L tipa s komoro in Tunela za krčenje folije. So polavtomatski stroji in pohitrijo proces ovijanja izdelkov s stretch folijo ter so relativno ugodni.

Kako delujejo stroji za ovijanje s skrčljivo folijo?

Delovanje stroja za ovijanje s skrčljivo folijo, je odvisno od vrste stroja za ovijanje folijo okrog izdelka. Tri najpomembnejše vrste strojev za zavijanje so Stroji za pakiranje izdelkov v termo skrčljivo folijo tipa L,Pakirni stroj za pakiranje v termo folijo (polrokav) z neskončnim vzdolžnim varjenjem in Stroji tipa L varjenje s tunelom.

V tesnilno komoro vstavimo izdelek, ki je ovit v skrčljivo folijo. Nož na komori odreže folijo, hkrati pa se začne proces tesnenja in krčenja folijo na izdelek. Komora se segreje, zato se folija stisne, obda izdelek in tvori zaščitno plast. Čas trajanja krčenja folije je odvisen od debeline skrčljive folije.

Stroj tipa L s tunelom je posebej zasnovan za večje količine izdelkov, saj je proces ovijanja izdelka v folijo hitrejši. Nekoliko cenejša opcija je stroj tipa L s komoro, kjer se celoten postopek krčenja folije izvede v komori.

Stroj tipa L s tunelom ima dve tesnilni palici, ki tvorita L obliko (od tod tudi ime). Krčljiva folije se prepogne vzdolž teh palic, da skozi pregib gube ustvari žep za vstop izdelkov. Ko je vaš izdelek postavljen v to gubo, je treba druge tri strani skrčljive folije zatesniti. Ko je izdelek v celoti v stroju se začne postopek obdajanja izdelka s folijo. Nato običajno izdelek potuje v tunel v proizvodni liniji, ki segreje ovij folije, ki je pritrjen na  izdelek, in ga segreje, dokler se tesno ne prilega izdelku.

Nenazadnje je Pakirni stroj za pakiranje v termo folijo (polrokav) z neskončnim vzdolžnim varjenjem najhitrejši in najbolj vsestranski način pakiranja velikih količin izdelkov. Izdelke zavijejo v neprekinjeno folijo, zatesnijo eno stran embalaže in nato ločijo posamezne enote navzdol skozi križno tesnilo. Stranske tesnilne mase so ponavadi v dveh konfiguracijah: dva pasa ali trije pasovi. Stroj z dvema pasoma je bolj kompakten (in je le nekoliko večje od tesnila L). Najboljši so takrat, ko morate zaviti daljše izdelke, vendar si ne morete privoščiti razširitve dolžine proizvodne linije. Trije tesnilni pasovi so nekoliko večji od dveh tesnilnih pasov in imajo dodatno prednost v natančnem razmiku izdelkov pred vstopom v območje zavijanja.

Prednosti strojev za pakiranje v termo folijo

Nadaljnja ključna prednost je, da so stroji in materiali za ovijanje v skrčljivo folijo razmeroma poceni. Manjši proizvajalci lahko uporabljajo preproste stroje za ovijanje izdelkov v skrčljivo folijo z uporabo ročnih ali polavtomatskih postopkov. Večja naložba omogoča popolnoma samodejne sisteme, s prihranki pri delu in izogibanju dolgočasnemu in ponavljajočemu se ročnemu delu.

Izboljšana učinkovitost ovijanja izdelkov v skrčljivo folijo

Stroji za pakiranje v skrčljivo folijo zagotavljajo hitro in učinkovito alternativo ročnemu ovijanju izdelkov. Prej so zaposleni porabili dragocen čas z uporabo ročnih toplotnih pištol, ki so povzročile krčenje. S tehnologijo tunela lahko poenostavimo postopek krčenja folije. Zaviti izdelki potujejo skozi predor po premikajočem se traku, kar zagotavlja enakomerno krčenje folije. Prostoročni postopek omogoča večjo pretočnost in hitrejši čas pakiranja

Odpravite opekline in požare

Ročne toplotne pištole pogosto napaja propan in so lahko zelo nevarne. Delovanje pri temperaturah nad 600 stopinj Celzija lahko povzroči resne opekline ali požar. Stroji za ovijanje v skrčljivo folijo odpravljajo te nevarnosti tako, da uporabljajo toploto za postopek krčenja. Skrčljivi predori imajo zaščitene odprtine in varnostne elemente, ki omejujejo tveganje za poškodbe zaposlenih in za požare.

Stroji za ovijanje v srkčljivo folijo so majhni

Vzemite nazaj svoj prostor. Oprema za skrčljivo ovijanje izdelkov v folijo zavzame manjši prostor kot druge alternative. Sam sistem je sestavljen iz dveh delov. Obdajanje in tesnenje folije okrog izdelka ter krčenje folije v predoru. Sistema je mogoče namestiti tik ob drugem ali narazen, odvisno od razpoložljivega prostora.

Prostorske prednosti niso omejene samo na stroje, ki zavzamejo manj prostora, ampak tudi pravilno oviti izdelki zavzamejo bistveno manj prostora. Z zmanjšanje velikosti izdelkov, ko jih ovijate s skrčljivo folijo bo povečalo razpoložljiv prostor za shranjevanje izdelkov. Ta ugodnost lahko neposredno pomeni prihranek stroškov skladiščenja in zmanjšanje stroškov prevoza.

Kako deluje stroj za ovijanje izdelkov v skrčljivo folijo?

Mnogi od nas v resnici ne razmišljajo o tem, kako deluje stroj za ovijanje v skrčljivo folijo ali kako se folija na koncu tesno ovije okoli izdelka. Gre pa za nadzor in manipulacijo polimernih delcev; polimeri so dolgi atomi, ki jih najdemo v plastiki, kjer so na splošno zviti in poljubni ter zato neprimerni za zavijanje. Ko iz njih naredijo plastično folijo za skrčenje, se molekule razširijo naravnost v tanko plast, ki je kot nalašč za zavijanje okoli izdelka.

Ta folija se nato postavi okoli vsega, kar je treba oviti. Ko se toplota dovede na folijo, se ta skrči, ker se zaradi vročine polimeri vrnejo v svoje normalno zapleteno stanje. Koliko se krči polimer, je odvisno od tega, za kakšen polimer gre: PVC folija za zavijanje se lahko skrči za do 50 odstotkov svoje edinstvene velikosti, medtem ko se folija za zavijanje iz poliolefina skrči nekoliko manj, kljub temu da ponuja močnejša tesnila kot PVC folija.