Valjčni transporterji

Valjčni transporterji so rešitev za ravnanje z materialom, ki se uporablja v različnih panogah in omogoča nemoten pretok blaga in izdelkov. Ti sistemi so sestavljeni iz niza okroglih valjev, ki jih podpira robustno ogrodje. Valjčne proge je mogoče upravljati ročno, pri premikanju se zanašajo na gravitacijo ali pa za avtomatizacijo uporabljajo mehanizme s pogonom. Valjčne proge so primerne za prevoz najrazličnejših predmetov, vključno s škatlami, zaboji, paletami, paketi.

Ti transporterji so prilagodljivi in jih je mogoče prilagoditi posebnim potrebam, zato so nepogrešljivi v skladiščih, proizvodnih obratih in distribucijskih centrih. Valjčne transporterje je mogoče konfigurirati za delo z dodatno opremo, kot so stroji za povezovanje, stroji za zapiranje kartona, stroji za pakiranje v termoskrčljivo folijo in drugi stroji za pakiranje ali proizvodni stroji.

Ponujamo široko paleto visokokakovostnih in cenovno ugodnih valjčnih transporterjev. Na naši spletni strani najdete naslednje vrste valjčnih transporterjev:

 • Gravitacijske valjčne proge
 • Gravitacijski transportni trakovi
 • Pogonske valjčne proge
 • Valjčni transporterji s pogonom na jermen
 • Fleksibilni valjčni transporterji
 • Valjčni transporter z linijsko gredjo
 • Valjčni transporterji za velike obremenitve

Vsi valjčni transporterji imajo garancijo in so servisirani v Sloveniji. Zagotavljamo hitro dobavo v vse države Evropske unije, na Norveško in v Švico. Ponujamo najboljše cene za valjčne transporterje, ki so na voljo kjer koli na trgu Evropske unije.

 • Fleksibilna valjčna proga dolžine 1200-4800 mm, višine 600-1000 mm

  1,299

Roller Conveyor Gravity priceKaj je valjčna proga?

Valjčni transporter je sistem, sestavljen iz vrste okroglih valjev, ki so pritrjeni na trden okvir in so namenjeni lahkotnemu premikanju različnih predmetov. To premikanje je mogoče doseči s silo gravitacije ali mehanizmi s pogonom.

Valjčne proge imajo širok spekter uporabe in jih je mogoče prilagoditi različnim potrebam. Z njimi je mogoče prevažati številne predmete, med drugim škatle, kartonske pakete, zaboje, palete, plastične zabojnike, polivinilaste vrečke, plošče in pladnje.

Da bi izboljšali funkcionalnost, je mogoče sistem valjčnega transporterja inteligentno konfigurirati tako, da se brezhibno poveže s pomožno opremo. Ta prilagodljivost zagotavlja, da lahko valjčni transporterji izpolnjujejo številne zahteve v različnih industrijskih okoljih.

Valjčni transporterji se običajno najpogosteje uporabljajo v okoljih, kot so skladišča in proizvodni obrati, kjer je učinkovit prevoz blaga bistvenega pomena.

Uporaba sistema valjčnih transporterjev prinaša stopnjo vsestranskosti, ki lahko bistveno izboljša delovanje transporterja ali sistema za avtomatizacijo. Ti sistemi so na voljo iz različnih materialov, vključno z blagim jeklom, pocinkanim jeklom, plastiko in nerjavečim jeklom, kar omogoča izbiro, ki ustreza posebnim zahtevam glede trajnosti in okolja.

Motor drive Extend Roller Conveyor

Katere so različne vrste valjčnih transporterjev?

Kot vodilni ponudnik valjčnih transporterjev smo specializirani za oblikovanje sistemov valjčnih transporterjev, prilagojenih vašim posebnim potrebam. Valjčne transporterje poznamo pod različnimi imeni, kot so gravitacijski valjčni transporterji, valjčne mize, transportne linije ali valjčne linije. Občasno ljudje sprašujejo po “valjčnem transportnem traku”, čeprav ti sistemi ne vključujejo tradicionalnega traku. V nadaljevanju navajamo podrobnosti o različnih vrstah valjčnih transporterjev:

Flexible Conveyor priceGravitacijski valjčni transporter: To je najpogostejša in najbolj preprosta vrsta valjčnega transporterja. Za premikanje predmetov po valjih se zanaša na silo gravitacije in ne vključuje motorjev za gibanje s pogonom.

Gravitacijski tekoči trak: Nekateri uporabljajo ta izraz izmenično z valjčnimi transporterji, vendar je treba opozoriti, da ti transporterji nimajo tradicionalnega tekočega traku. Delujejo samo na podlagi gravitacije.

Pogonski valjčni transporter: Ti sistemi imajo motorizirane valjčke, ki olajšajo premikanje. Obstajata dva osnovna tipa: valjčni transporterji z motornim pogonom in valjčni transporterji z verižnim pogonom. Za podrobne informacije o teh vrstah transporterjev zograj izberite ustrezen izdelek.

Valjčne proge s pogonom na jermen: Pri tej vrsti transporterja valje poganja jermen. Ti transporterji se pogosto uporabljajo za ukrivljene odseke ali aplikacije, ki zahtevajo nadzorovano gibanje.

Linijski valjčni transporter: Ta različica valjčnega transporterja je gnana s sistemom linijske gredi, kar ponuja alternativni vir energije.

Valjčne proge za težek tovor: Običajno so ti transporterji opremljeni z valji večjih premerov, kot so 6.3 cm (2.5 palca), 9 cm (3,5 palca) ali več. Niso tako pogosti, ker transporterji, zasnovani za težke obremenitve, pogosto vključujejo motorizirane sisteme.

Vsaka od teh vrst valjčnih transporterjev ima posebne namene in je primerna za različne aplikacije. Z razumevanjem razlik lahko izberete najprimernejšo vrsto za svoje potrebe ravnanja z materialom.

 

Roller Conveyor motorized.V katerih panogah se običajno uporabljajo valjčni transporterji?

Valjčni transportni sistemi se zaradi svoje vsestranskosti in široke uporabnosti pogosto uporabljajo v različnih panogah, predvsem v logistiki in proizvodnji. V nadaljevanju je predstavljen izbor panog, v katerih se valjčni transporterji pogosto uporabljajo:

 1. Predelava hrane: V živilski industriji imajo valjčni transporterji ključno vlogo pri učinkovitem premikanju izdelkov med predelavo in pakiranjem.
 2. Pakiranje: V industriji pakiranja se valjčni transporterji uporabljajo za poenostavljen in organiziran prevoz blaga ter pomagajo pri pakiranju.
 3. Logistika: Valjčne proge so sestavni del logističnih dejavnosti, saj omogočajo nemoten pretok izdelkov v skladiščih in distribucijskih centrih.
 4. Storitve dostave pošte in paketov: V poštnih in kurirskih storitvah se valjčni transporterji uporabljajo za avtomatizirano ravnanje s pošto in paketi ter njihovo razvrščanje.
 5. Ravnanje s prtljago na letališču: Na letališčih valjčni transporterji pomagajo pri hitrem in zanesljivem prevozu prtljage potnikov med prijavo, varnostjo in letalom.
 6. Proizvodnja jekla: Jeklarska industrija uporablja valjčne transporterje za premikanje surovin, vmesnih izdelkov in končnih izdelkov v jeklarnah.
 7. Proizvodnja in oblikovanje: V proizvodnih obratih so valjčni transporterji temeljni kamen, saj pomagajo pri sestavljanju in prevozu sestavnih delov in izdelkov.

Ti primeri predstavljajo le delček panog, ki imajo koristi od funkcionalnosti in učinkovitosti valjčnih transportnih sistemov. Zaradi svoje prilagodljivosti in zanesljivosti so nepogrešljiv sestavni del v številnih sektorjih.

Extend Roller Conveyo

 

Kaj je treba upoštevati pri izbiri gravitacijske valjčne proge:

Pri izbiri pravega gravitacijskega tekočega traku za vaše potrebe je treba upoštevati več ključnih dejavnikov:

Premer valjev: Premer valjev je ključni dejavnik. Standardni premeri so približno 3,81 cm, 4,83 cm, 6,35 cm in 8,89 cm. Valji z večjim premerom lahko prenesejo večje obremenitve, vendar so običajno dražji. Za večino lahkih bremen (manj kot 45,4 kg ali 100 funtov teže izdelka) so primerni valji s premerom 3,81 cm (1,5 palca).

Okvir: Običajno se uporabljajo jekleni okvirji, prevlečeni s premazom. Pri nekaterih modelih so lahko okvirji in valji iz aluminija za manjšo težo. Priporočljivi so jekleni okvirji, razen če je teža najpomembnejša. Vsaki velikosti valjev ustreza velikost okvirja. Nizkoprofilni sistemi, kot so sistemi valjev s premerom 3,81 cm (1,5 palca), zavzamejo najmanj prostora.

Dolžina sekcij valjčne proge: Pri večini valjčnih transporterjev so na voljo različne dolžine, med drugim približno 1 meter, 2 metra ali 5 metrov. Daljši odseki na splošno zagotavljajo prihranek pri stroških na mater, vendar lahko povzročijo višje stroške pošiljanja. Daljši razponi, kot so 3,05-metrski odseki, lahko zahtevajo sredinsko podporo ali stojalo za noge.

Širina valjčne proge: Širina transporterja se običajno meri kot razdalja med dvema okvirjema transporterja. Transporterji prenašajo tovor na vrhu valjev. Izbirna stranska vodila lahko po potrebi pomagajo zavarovati tovor. Po potrebi je mogoče tovor razširiti tudi prek stranskih vodil. Standardni modeli imajo valje pogosto nameščene nekoliko višje od stranskih okvirjev.

Flexible ConveyorRazmik med valji: Odvisno od specifičnih zahtev glede tovora in izdelka upoštevajte potreben razmik med valji, ki je običajno približno 3,81 cm, 7,62 cm, 11,43 cm ali 15,24 cm.

Posamezni valji: Lahko kupite posamezne gravitacijske valje ali gravitacijske valje z nosilci, kar vam omogoča, da prilagodite svojo nastavitev. Poleg tega je na voljo obsežen izbor delov transporterja za integracijo celovitega sistema, ki ustreza vašim edinstvenim potrebam.

Konfiguracija: Odločite se, ali je za vašo aplikacijo potrebna ravna ali ukrivljena konfiguracija valjčnih transporterjev. Pomagamo vam lahko zagotovi primeren valjčni sistem na podlagi vaših posebnih zahtev.

Ti premisleki so bistveni za izbiro najprimernejšega gravitacijskega valjčnega transportnega sistema, ki bo ustrezal vašim operativnim potrebam, zahtevam glede obremenitve in razpoložljivemu prostoru. Če potrebujete dodatno pomoč ali imate posebna vprašanja, se za strokovno svetovanje obrnite na nas.

 

band conveyor motorizedKako izbrati pravi valjčni transporter

Sledite temu preprostemu postopku, ki vam bo pomagal izbrati pravi model transporterja:

Širino potrebnega transporterja izberite glede na dimenzije izdelka. Na vsaki strani pustite vsaj 2,54 cm (1 palec) prostora. Če lahko izdelek zdrsne vstran, razmislite o širši širini ali stranskih vodilih.

Odločite se, kakšno dolžino valjčne mize potrebujete. Dolžine približno 1 metra ali 2 metra se zlahka povežejo. Dodajte ukrivljene dele, da dosežete zahtevano postavitev.

Preverite tabelo nosilnosti, ki prikazuje nosilnost vsakega valja. Za obremenitve izdelkov pod 45,4 kg uporabite lahke valje s premerom približno 3,81 cm (1,5 palca). Za obremenitve nad 45,4 kg uporabite srednje obremenjene valje s premerom približno 4,83 cm (1,9 palca) in okvirje. Za izjemno težke obremenitve so na voljo transporterji za težke obremenitve, ki uporabljajo valje s premerom približno 6,35 cm (2,5 palca), 6,67 cm (2-9/16 palca) in 8,89 cm (3,5 palca).

Po potrebi izberite podporne centre za noge transporterja. Za vse tovore zagotovite oporo na približno 1,52 metra, 2,44 metra ali 3,05 metra.

Z upoštevanjem teh korakov boste lažje izbrali pravi valjčni transporter za svoje specifične potrebe in zagotovili, da bo ustrezal dimenzijam izdelka in zahtevam glede obremenitve.

 

Kako deluje gravitacijski valjčni transporter?

Gravitacijski valjčni transporter olajša premikanje izdelkov z izkoriščanjem sile težnosti za premikanje tovora. Ti transporterji so med najpreprostejšimi in stroškovno najugodnejšimi sistemi za ravnanje z materialom, ki so na voljo. Tukaj je opisano njihovo delovanje:

Gibanje, ki ga poganja gravitacija: Pri gravitacijskem valjčnem transporterju je premikanje izdelkov odvisno od gravitacije. Izdelki ali predmeti se položijo na valje, ki so rahlo nagnjeni.

Premik tovora na valjčnih transporterjih: Ko se izdelek postavi na transporter, se zaradi sile teže začne kotaliti po zgornji površini valjev. Zaradi rahlega nagiba navzdol se izdelki premikajo naprej.

Idealno za različne nastavitve: Gravitacijski transporterji so vsestranski in primerni za različna okolja, vključno s skladišči, proizvodnimi obrati in distribucijskimi centri, kjer je potreben učinkovit in enostaven premik predmetov.

Večina valjev za te transportne sisteme ima premer približno od 3,81 cm do 4,83 cm (od 1,5 palca do 1,9 palca). Za težke aplikacije so na voljo večji valji s premerom približno 6,35 cm in 8,89 cm (2,5 inča in 3,5 inča). Ti sistemi so zelo prilagodljivi in jih je pogosto mogoče konfigurirati in kupiti prek spleta.

Gravitacijski valjčni transporterji so zaradi svoje lahkotnosti primerni tako za začasne kot za stalne primere. Izbirate lahko med stalnimi talnimi nosilci ali začasnimi stojali v obliki stativa, ki ustrezajo vašim posebnim potrebam. Poleg tega je mogoče uporabiti enote z valjčnimi krivuljami, ki omogočajo nemoteno premikanje izdelkov okoli vogalov v transportnem sistemu.

 

Katere so prednosti uporabe gravitacijskih valjčnih transporterjev?

Gravitacijski valjčni transporterji imajo več prednosti, saj se pri premikanju predmetov zanašajo na silo teže. Postavitev gravitacijskega valjčnega transporterja na naklon navzdol omogoča prevoz izdelkov brez potrebe po zunanjem viru energije. Ta lastnost prinaša številne prednosti, vključno s stroškovno učinkovitostjo in prijaznostjo do okolja v primerjavi z valjčnimi transporterji s pogonom.

 1. Stroškovna učinkovitost: Ena glavnih prednosti gravitacijskih valjčnih transporterjev je njihova stroškovna učinkovitost. Za njihovo delovanje ni potrebna elektrika ali dodatni viri energije, kar znatno zmanjša obratovalne stroške.
 2. Prijaznost do okolja: Gravitacijski valjčni transporterji so okolju prijaznejši, saj prispevajo k manjši porabi energije in manjšemu ogljičnemu odtisu.
 3. Nižji stroški vzdrževanja: Odsotnost vira napajanja pomeni tudi manjše potrebe po vzdrževanju. Zaradi manjšega števila sestavnih delov, ki jih je treba upravljati, so stroški vzdrževanja in izpadi minimalni, kar prispeva k splošni učinkovitosti delovanja.

Vendar je treba opozoriti, da gravitacijski valjčni transporterji morda niso idealna izbira za vse primere. Tukaj je nekaj vidikov:

 • Omejen nadzor hitrosti: Gravitacijski transporterji morda nimajo natančnega nadzora hitrosti, ki ga nudijo motorni transporterji. V primerih, ko je nadzorovano gibanje ključnega pomena, na primer pri ravnanju s težkimi predmeti na strmih padcih, je morda primernejši valjčni transporter s pogonom, da se preprečijo morebitne poškodbe blaga.

Če povzamemo, gravitacijski valjčni transporterji zagotavljajo prihranke pri stroških, okoljske koristi in manjše zahteve po vzdrževanju, zato so privlačna izbira za številne aplikacije ravnanja z materialom. Vendar je treba oceniti posebne operativne potrebe in morebitne izzive, da se ugotovi, ali je za določeno nalogo primernejši gravitacijski valjčni transporter ali alternativa s pogonom.

 

Katere so prednosti uporabe valjčne proge s pogonom?

Pogonski valjčni transporterji imajo številne prednosti, zaradi katerih so idealna izbira za posebne potrebe ravnanja z materialom, zlasti kadar je treba blago prevažati na daljše razdalje:

 1. Učinkovit prevoz na dolge razdalje: Poganjani valjčni transporterji so primerni za prevoz blaga na daljše razdalje. Njihov motorni pogon zagotavlja hitro in učinkovito vodoravno premikanje predmetov.
 2. Natančen nadzor hitrosti: Ti sistemi omogočajo nadzor hitrosti transporterja, kar omogoča natančno upravljanje procesa ravnanja z materialom. Ta nadzor zmanjšuje tveganje nesreč ter zagotavlja varen in natančen prevoz blaga.
 3. Ravnanje s težkimi bremeni: Zato so pogonski valjčni transporterji zasnovani za prenašanje težjih tovorov in so pogosta izbira v proizvodnih in industrijskih okoljih, kjer je treba premikati velike in obsežne predmete.
 4. Nadzor na podlagi con: Sisteme valjčnih transporterjev s pogonom je mogoče razdeliti na cone, kar omogoča individualni nadzor nad vsakim odsekom. Ta zmožnost razdelitve na cone optimizira učinkovitost z delovanjem samo potrebnih con, ko so prisotni predmeti. S tem se zmanjšajo obratovalni stroški in izboljša splošna učinkovitost.
 5. Odpornost na napake: V primeru okvare opreme, kot je na primer okvara motorja ali prekinitev napajanja v enem območju, lahko preostali del sistema še naprej deluje. Ta inherentna odpornost na napake zmanjšuje čas izpada in zagotavlja neprekinjeno delovanje.
 6. Avtomatizacija in zmanjševanje dela: Poganjani valjčni transporterji omogočajo avtomatizacijo postopkov ravnanja z materialom, kar zmanjšuje potrebo po ročnem delu. To lahko poveča produktivnost in racionalizira delovanje.

Pogonski valjčni transporterji imajo sicer višje začetne stroške v primerjavi z gravitacijskimi transporterji, vendar so zaradi svojih prednosti, kot so učinkovit prevoz na dolge razdalje, natančen nadzor in zmožnost obvladovanja težkih bremen, pogosto koristna naložba, zlasti v primerih, ko so avtomatizacija, varnost in visoka prepustnost ključnega pomena.