Stroj za ovijanje palet

Ponujamo vam visokokakovostne polavtomatske in avtomatske stroje za ovijanje palet po dostopnih cenah. Naši stroji za ovijanje palet s folijo so stabilni, zanesljivi, hitri in imajo digitalni zaslon. Stroj za ovijanje palet  uporablja raztegljivo folijo LLDPE, katera je se uporablja kot standard pri ovijanju palet. Avtomatski in polavtomatski stroji za ovijanje s folijo imajo certifikat ISO, CE in druge potrebne certifikate ter so v skladu z vsemi standardi in predpisi EU. Cena polavtomatskega in avtomatskega stroja za ovijanje palet se giblje od nekaj tisoč evrov naprej. Cena stroja za ovijanje s folijo je odvisna od več dejavnikov, ki jih bomo obravnavali v spodnjem opisu. Stroj za ovijanje palet s folijo bo povečal vašo produktivnost in pospešil postopek paletiziranje. Poleg tega so stroji za ovijanje s folijo varni za uporabo in prijazni do zaposlenih.

Polavtomatski in avtomatski stroji za ovijanje palet so izdelani iz visokokakovostnih materialov. Zaradi njih je pakirna linija produktivnejša, čas ovijanja palet pa se skrajša prebližno za 5kratnik. Poleg tega za ovijanje ne potrebujete prisotnosti zaposlenega. Avtomatski in polavtomatski stroji za ovijanje so izdelani iz kakovostnih materialov in bodo delovali leta in leta ob primernem vzdrževanju. Z naložbo v stroj za ovijanje palet boste pospešili postopek pakiranja in prihranili pri stroških dela, saj boste tako zmanjšali čas, ki ga bodo zaposleni porabili za ovijanje palete. Ponujamo poceni pošiljanje v vse države EU ter Norveško in Švico ter najugodnejšo ceno strojev za ovijanje na trgu EU.

 • Rampa za stroj za ovijanje palet SMARTWRAP-X

  440500
 • Stroj za ovijanje škatel P409

  1,299
 • Stroj za ovijanje škatel SMARTWRAP B3 PRESTRETCH

  2,899
 • Stroj za ovijanje palet SMARTWRAP-X

  2,999
 • Ovijalec Palet SMARTWRAP-X PRE-STRETCH

  3,499
 • Ovijalec Palet EASY-IN

  3,799
 • Stroj za ovijanje palet SMARTWRAP-X2 s tehnico – 2000kg

  3,899
 • Avtomatski ovijalni stroj za palete EASY-IN PRE-STRETCH

  4,299
 • ROBI-600B Robotski stroj za ovijanje palet PRESTRETCH

  6,999
 • Avtomatski ovijalec palet SMARTWRAP X10 2000kg

  7,999

O stroju za ovijanje palet

V spodnjih poglavjih bomo odgovorili na pogosta vprašanja, zakaj potrebujete stroj za ovijanje palet, cenovni razpon strojev za ovijanje s Stretch folijo, kako bo stroj za ovijanje palet povečal produktivnost v vašem podjetju in pospešil postopek pakiranja ter kakšne stroje za ovijanje palet poznamo.

Cena stroja za ovijanje palet

Cena stroja za ovijanje palet je odvisna od različnih dejavnikov, vendar lahko donos naložbe pričakujete v nekaj mesecih, če upoštevate prihranek časa in povečanje produktivnosti. Cene strojev za ovijanje s folijo se gibljejo od nekaj tisoč do deset tisoč evrov. Cena je odvisna od tega, ali je stroj popolnoma avtomatiziran ali polavtomat. Poleg tega je še en ključni dejavnik, če ima stroj za zavijanje palet inteligentno upravljanje na dotik, celovitim varnostnim sistemom zaščite, modulom IOT, širina mize, višina ovijanja itd.

Kako deluje stroj za zavijanje palet?

Ovijanje palete se začne z nakladanjem palete na ovijalec palet

Pred začetkom postopka ovijanja je treba tovor najprej postaviti na ovijalec palet. Ko je tovor na paleti, se celoten sklop (paleta in tovor) ovija skupaj.

Postavitev tovora na paleto je pomemben korak. Postavitev tovora na paleto je ključnega pomena. Tovor ne sme viseti čez stranico palete ali biti več kot štiri centimetre v njem. Tudi paleta sama igra vlogo in mora biti v dobrem stanju.

3 načini ovijanja stretch folije okoli palete

Obstajajo trije načini nanašanja folije na paleto:

 1. ročno ovijanje palete
 2. pol-avtokatsko ovijanje palete
 3. avtomatsko ovijanje palete

Ročno ovijanje palete temelji na ljudeh, ki ročno ovijo tovor s stretch folijo. Operator pritrdi folijo na paleto in nato kroži okoli tovora.

Vlečenje težkega zvitka folije okoli palete je fizično zahtevno opravilo – še posebej, če želite, da je narejeno pravilno. Predstavljajte si izmučenega zaposlenega v vročem skladišču. Ročno ovijanje ima na splošno najvišje stroške materiala, ker ni doslednosti uporabe folije in ni bistvenega predhodnega raztezanja pred nanosom. Prav tako je zelo težko dosledno oviti tovor, da je varen na ladji.

Polavtomatski ovijalec palet s folijo je na voljo v dveh različnih tipih strojev – ovijalec palet z ovijalno mizo in ovijalec palet z ovijalno roko. Postopek se začne tako, da se tovor položi na ali v območje ovijanja ter se na tovor namesti ovijalna folija. Ovijalec palet z ovijalno mizo bo vrtel mizo na kateri je paleta, medtem se bo folija ovijala okoli palete in tovora. Pri ovijalcu palet z ovijalno roko pa se paleta ne bo vrtela, temveč se bo okoli palete vrtela ovijalna roka, ki bo paleto ovijala.

Avtomatski ovijalci palet so podobni polavtomatskim ovijalcem palet, razlika je ta, da se paleta sama postavi na pravilno mesto ter da avtomatski ovijalec palet samodejno pritrdi folijo na paleto in začne ovijati paleto ter samodejno zaključi postopek ovijanja s prerezom folije.

Vse je v sili zatega

Ne glede na to, kateri način ovijanja palete uporabljate, je sila s kater ose paleta ovija najpomembnejša stvar, da jo pravilno nastavite. Zadrževalna sila lahko pomeni razliko med tovorom, ki je na cilj prispel nedotaknjen ter poškodovanim ali razpadlim tovorom. Kaj je torej sila zatega?

Sila zatega je tista, ki drži tovor skupaj. Uradno je to sila zavijanja, pomnožena s številom slojev folije. Zavijalna sila je preprosto merilo, kako močno je vsaka plast folije ovita okoli tovora. Plasti folije so število slojev, ki se nanesejo na tovor na določeni točki.

Prednosti stroja za zavijanje palet

Stroji za ovijanje palet so odlična naložba za vse, ki zlagate tovor na paleto, saj s folijo zategnete, pritrdite in zaščitite paleto. Uporabljajo se v proizvodnji, transportu, logistiki ter vsi tisti, ki za prevoz uporabljajo polne palete. Nakup novega stroja za ovijanje ima veliko različnih prednosti, vendar je najpomembnejša med njimi, da človeku ni treba sodelovati pri ovijanju palet s folijo, kar poveča produktivnost in zniža stroške materiala. Poleg tega je nova generacija strojev za ovijanje palet izdelana iz materialov, ki so izjemno trpežni in odporni na vse zunanje dejavnike, kar daje stroju dolgo življenjsko dobo. Naši storji za ovijanje so ergonomski, zanesljivi in ​​stabilni. Druga prednost novega in izboljšanega stroja za ovijanje je celovit sistem varnostne zaščite. Naši ovijalci palet imajo sistem za preprečevanje padcev, alarem, če zmanjka folije ali če se folija pretrga, varnostno zaklopko za folijo, spodnji pritisk na folijo in napravo za preprečevanje poškodb. Tako je mogoče avtomatizirati ovijanje palete brez skrbi, da bo šlo kaj narobe.

Avtomatski ali polavtomatski stroj za ovijanje palet

Avtomatski stroj za ovijanje palet

Avtomatski stroj za ovijanje palet ne potrebuje vmešavanja inženirja niti v fazi pritrditve folije niti v zadnji fazi odstavitve palete. Paleta doseže stroj za ovijanje skozi valj, ki jo pravilno postavi na sredino ploščadi; tu stroj za ovijanje nadaljuje z ovijanjem v skladu s programom, ki ga je predhodno določil operater, in ko je postopek končan, je paleta pravilno odstavljena.

Obstajajo različne vrste avtomatskih strojev za ovijanje palet. Razlikuje jih tehnologija zavijanja:

 • Stroji za ovijanje z vrtilno mizo
 • Stroji za ovijanje z rok
 • Stroji za ovijanje z dvojno roko
 • Stroji za ovijanje z obročem

Polavtomatski stroj za ovijanje palet

V polavtomatskem stroju za ovijanje palet nanos folije poteka pod nadzorom delavca; operater mora postaviti paleto in ročno postaviti folijo na paleto; Nato se nadaljuje s programiranim ciklom ovijanja, ki se konča s končnim rezanjem s strani delavca in odstavitvijo palete iz stroja za ovijanje.

Polavtomatski stroji za ovijanje palet se nato glede na delovanje in strukturo razdelijo na:

 • Stroji za ovijanje z vrtilno mizo
 • Stroji za ovijanje z roko
 • Mobilni stroji za ovijanje

Prednosti ovijanja palet s strojem za ovijanje

Stroj za ovijanje pomaga pri ovijanju palet, ogromnih škatel in zabojnikov ali drugih izdelkov, ki jih je treba shraniti ali prevažati na paleti. Ovijanje vaših izdelkov ponuja več prednosti, med drugim:

1. Zaščita blaga pred poškodbami, praskami, prahom in vlago

Če uporabite stroj za ovijanje palet, bo zagotovil, da bodo vaši izdelki varno zaviti s streč folijo. Tako boste preprečili morebitno škodo zaradi umazanije, prahu ali vlage.

2. Prijazen do zaposlenih

Sistem ovijanja palet bo vašega operaterja zadržal na viličarju, kar je samo po sebi varnostni ukrep. Po nedavni raziskavi je bilo ugotovljeno, da 20 odstotkov vseh nesreč z viličarji vključuje ljudi, ki hodijo po tleh skladišča. Ročno ovijanje palet lahko povzroči poškodbe na predmetih, prav tako pa tirja fizični napor delavca. Ovijalni stroj bo olajšal ovijanje palet ter povečal produktivnost.

Ovijalci palet zahtevajo zelo malo interakcije operaterjev. Vse kar mora operater storiti je zagotoviti paleto ter pričvrstiti začetek folije na paleto. Dodatna prednost je tudi, da stroj za ovijanje zagotavlja dosledno embaliranje, ki je varno in pripravljeno za prevoz, medtem ko se ročno ovita paleta zlahka prevrne in povzroči škodo na vašem blagu.

3. Prihranite čas

Z naložbo v stroj za ovijanje boste prihranili veliko časa. Ročno ovijanje palet, škatel in drugih izdelkov je lahko dolgočasno in tudi dolgotrajno. Ovijanje blaga in škatel za shranjevanje ali prevoz z avtomatskim strojem za ovijanje pa vam prihrani veliko časa in truda, ki ga lahko uporabite v drugih pomembnih poslovnih procesih.

4. Prihranite pri stroških folije

V primerjavi z ročnim ovijanjem bodo tako polavtomatski kot avtomatski stroji za ovijanje zaradi dodatnega raztezka folije omogočili velike prihranke pri porai folije. Avtomatski stroji za ovijanje z raztezanjem imajo dva navojna valja, pri katerih je hitrost vrtenja drugega valja večja od prvega, kar raztegne folijo. To poveča natezno trdnost folije in zmanjša skupne stroške. Stroji za samodejno ovijanje z rotacijskim stolpom so učinkovitejši.

5. Hitrejše ovijanje

Avtomatski stroj za ovijanje z omogočenim PLC krmiljenjem vam bo pomagal pohitriti postopek pakiranja in saj boste lahko isti program uporabili na več paletah.

6. Učinkovito zavijanje izdelkov

Ko uporabljate program za ovijanje lahko standardizirate postopek ovijanje palete, s tem zagotovite doslednost pri ovijanju izdelkov s podobnim raztezanjem in boljšo učinkovitost, ki sicer ne bi bila mogoča z ročnim ovijanjem. Postopek ročnega ovijanja se razlikuje glede na raztezanje in učinkovitost pakiranja vaših izdelkov. To pomeni, da bo avtomatski ovijalec zagotovil boljše pakiranje škatel, palet in izdelkov na vašem delovnem mestu.

7. Povečana produktivnost

Komu ni všeč ideja, da bi v manj časa opravili več dela? Avtomatski stroj za ovijanje bo vaše podjetje postavil na pot k učinkovitosti. Vašim operaterjem ne bo treba čakati na začetek in konec ciklov ovijanja. Z namestitvijo palete na tekoči trak se postopek ovijanja samodejno začne in konča.

8. Izboljšana kontrola zalog

Zlaganje podobnih izdelkov skupaj olajša popis. To tudi zmanjšuje možnosti za ločevanje izdelkov, zaradi česar je zaloga dolgotrajna. Če je tovor dosledno ovit lahko skenirate naravnost skozi folijo, če uporabljate sistem za optično branje.

Standardiziran sistem ovijanja bo prinesel doslednost in varnost vaše proizvodne linije, ne glede na velikost in lokacijo vašega skladišča. Če so številne prednosti, ki jih prinaša stroj za ovijanje, vzpodbudile vašo radovednost, si ogledate našo celotno linijo ovijalcev ali se obrnete na enega od naših strokovnjakov.