10 nasvetov, kako prihraniti denar pri pakiranju in povezovanju

10 nasvetov, kako prihraniti denar pri pakiranju in povezovanju

Industrijsko pakiranje in vezanje – kako poceni pakirati?

Industrijska embalaža je prav tako pomembna kot sam izdelek v paketu. Njegov namen je olajšati prenos izdelkov v trgovine. Omogoča tudi hitrejše prepoznavanje izdelkov. Najpomembnejša značilnost industrijske embalaže je zaščita izdelka. Zato mora biti usklajen z namenom in okoljem za shranjevanje. Pomembno je, da industrijska embalaža izpolnjuje vse ali katero koli od naslednjih meril:

  • Mora biti dovolj močna in trpežna, da vzdrži trajno obremenitev (težke kartonske škatle zložene skupaj)
  • Zavarovati mora proizvod in ga v primeru padca ublažiti
  • Zadostno mora biti zapečatena, da se prepreči vstop vlage in zraka
  • Mora biti odporna na vremenske vplive, kar lahko uniči kakovost izdelka
  • Mora biti kompaktno pakirana, saj kupcu zagotavlja, da pred njim ni bil odprt noben izdelek
  • Naši pakirani materiali izpolnjujejo vse zgoraj navedene pogoje, s čimer strankam zagotavljamo trajno zadovoljstvo, kar se odraža v njihovi zvestobi.
  • Pomembno je, da kupec ve, da je v primeru nekakovostnega embalažnega materiala na koncu lahko več stroškov kot v primeru malo večjega odbitka na začetku za dobro kakovost.

Zgornje pogoje je treba izpolniti v celoti, zlasti kadar je pakirani proizvod izpostavljen različnim vremenskim razmeram in daljšemu prevozu. Zato je treba izbrati pravo strategijo, katere cilj je nižji stroški in varnost pakiranih izdelkov. Tukaj je deset načinov za varčevanje na industrijski embalaži: 1. Ocenite zahteve vsakega izdelka

1. Ocenite zahteve vsakega izdelka

Temeljito ocenite predpisane zahteve pakiranja, ki se pripisujejo vsakemu izdelku, in jih nato primerjajte z vašo sedanjo prakso (na primer lahko ugotovite, da sta plastična folija in tanjša plošča primerna za pakiranje določenega izdelka) .2. Preverite, ali so pakirne škatle ustrezne velikosti

2. Preverite, ali so pakirne škatle ustrezne velikosti

Strokovnjaki pravijo, da ni priporočljivo imeti več kot 2 cm prostora med izdelkom in embalažo. Zato je bolje izbrati majhne škatle, ne samo zaradi bolj kompaktne embalaže, ampak tudi zaradi nižjih stroškov nakupa in pošiljanja izdelkov. Odstranite odvečne plasti in nalepke.

3. Odstranite prekomerne plasti in nalepke

Vsaka plast kartona, pene itd., Ki se doda embalaži, poveča stroške. Če izdelek resnično potrebuje močno zaščito, razmislite o zamenjavi bolj svetlih plasti, za še bolj kompaktno in trdno. Omejite tudi število nalepk, zato je priporočljivo, da ga pritrdite na zunanjo stran škatle in eno na notranjo stran.

4. Kupite plastične ali tekstilne / kompozitne trakove v velikih količinah

Ugotovite, kateri dobavitelji vam ponujajo popust pri nakupu. To ne pomeni vedno, da se nakupi opravijo pri največjih dobaviteljih. Pogosto se zgodi, da so ponudniki majhne embalaže, ki so razvili dobre odnose s svojimi dobavitelji, tisti, ki ponujajo možnost največjih popustov.

5. Zmanjšajte stroške dela

Vedno je treba prizadevati za izboljšanje učinkovitosti. To je mogoče doseči z racionalizacijo postopkov, vzdrževanjem orodij in opreme ter stalnim usposabljanjem delavcev.

6. Ponovno uporabite, kar je mogoče

S skrbnim načrtovanjem lahko veliko embalažnih materialov ponovno uporabite. V tem primeru je treba upoštevati tudi material, ki ga prejmemo skupaj s surovinami za izdelavo naših izdelkov, in ne samo tistega, ki gre za izdelek stranki.

7.Automatic and semi-automatic strapping banding machines shop Ohranite orodja in opremo

Izvajati program preventivnega vzdrževanja embalaže, opreme in orodij. Vzpostavite program spremljanja in nastavite sistem za sledenje vzdrževanju in dokumentaciji. Ustvarite postopke za poročanje o težavah in morebitnih težavah. Prav tako je pomembno vlagati v zaloge rezervnih delov, ki jih najpogosteje potrebujete.

8. Razmislite o “recikliranja” in sistemu “rabljenega nad novim”

Če je mogoče, obnovite staro opremo ali kupite rabljeno opremo. Takšna izbira je lahko dobra, če oprema ni ključna za poslovanje. Najbolje je, da sami presodite, ali je oprema za pakiranje ključna za poslovanje in kakovost vaših izdelkov.

9. Bodite pozorni na spremembe cen

Cene izdelkov, kot so stretch folija in jekleni trakovi, lahko od meseca do meseca močno nihajo. Če ne namenjate pozornosti takšnim nihanjem cen, se lahko hitro zgodi, da se stroški povečajo. To je tudi eden od ključnih razlogov za obravnavo dobavitelja, ki mu zaupate. Tveganja so tako nižja.

10. Poiščite dobavitelja, ki ponuja vse, kar potrebujete

Zanesljiv, izkušen in profesionalen dobavitelj embalaže vam lahko prihrani veliko denarja. Vedeti mora, kaj ima na voljo in vam svetovati pri izbiri svojih izdelkov, ki ustrezajo vašim potrebam. Dobro je izbrati takšnega dobavitelja, s katerim nameravate sodelovati dlje časa, saj bolje vidi vaše podjetje in vaše potrebe. batterystrapping.com je mednarodni dobavitelj in nudimo vsa potrebna orodja in trakove za pakiranje.

Delite to objavo


Povpraševanje po izdelku

Za pripravo ponudbe potrebujemo naslednje podatke. Ponudbo za izdelek boste kmalu prejeli na vaš e-mail.