ABC pakiranja

Osnove pakiranja ali povezovanja palet

PAkiranje oz povezovanje s plastičnim trakom je postopek, pri katerem se trak uporablja za pritrditev predmeta na podlago, njegovo stabilizacijo ali okrepitev. Trak lahko imenujemo tudi pakirni trak. Povezovanje je večinoma priljubljena v predelovalni industriji.

Plastic PP strap 12 and 16mm for packing pallets low price high qualityPlastični polipropilen PP pakirni trak

Polipropilen je ekonomičen material, namenjen za ekonomično povezovanje. Na voljo je v različnih širinah, debelinah in različicah polipropilena. Pomembna značilnost tega traku, ki ga mnogi uporabniki ne poznajo, je, da polipropilenski trakovi po eni uri izgubijo 50% elongacijske napetosti in da se izguba napetosti pospeši s povečanjem temperature.

Plastic PET strap 12mm, 16mm and 19mm for packing pallets cheapPoliester PET pakirni povezovalni trak

Plastični poliester in najlon so najmočnejši plastični materiali za izdelavo trakov in se uporabljajo v mnogih panogah kot prva najboljša alternativa jeklenemu traku. Poliester zagotavlja odlično napetost za težke obremenitve. Vrste trakov se razlikujejo predvsem glede na to, za kakšen namen se uporablja. V mrzlem podnebju se uporablja trak, vezan na vroče lepilo, ki je odporno na vremenske vplive.

Povezovanje s tekstilnim trakom. Tekstilni trak za pakiranje

Tekstilni trakovi so na voljo v več strukturah, zlasti s poliestrom in rajonom. Ker pakirni sistem s to vrsto traku uporablja sponko, lahko takšen sistem nudi še večjo trdnost kot jekleno pakiranje. Ker so tekstilni trakovi lahki in mehki, so varnejša alternativa jeklu.

Kompozitni trak za povezovanje, pakiranje

Kompozitni trakovi vsebujejo filamente. V industriji, ki varuje tovor, se pogosto imenuje “sintetično jeklo”. Je zelo odporen na obrabo. Lažji kot jekleni trak in cenejši. Je odlična kombinacija nizke cene in kvalitete. Kompozitni trak je varen za uporabo in uporabnikom prijazen.

Najlon za povezovanje

Najlonski trak ima najvišjo moč med vsemi plastičnimi trakovi, vendar se zaradi visoke cene le redko uporablja. V preteklosti je bilo to zelo priljubljeno, vendar so ga kmalu zamenjali s poliestrskim trakom. Najpogosteje se uporablja v hladilnicah, saj ne zgubi na kvaliteti kot druge vrste plastike.

Pakiranje, povezovanje z jeklenim trakom

Jekleni trakovi so tisti, s katerimi se je povezovanje na način, ki ga poznamo danes začelo, hkrati pa imajo najvišjo natezno trdnost. Na voljo so v različnih širinah in debelinah in se med seboj razlikujejo po kakovosti. Uporabljajo se predvsem za težke industrije, kjer je potrebna visoka stopnja vzdržljivosti. Površina traku vključuje barvo, barvo in vosek ter cink in vosek. Trak z vosekom se uporablja za boljše prenašanje napetosti in uporabo traku z nekaterimi vrstami napenjalcev. Jekleni trakovi se prodajajo po teži in ne po dolžini, ker se med proizvodnim procesom skrčijo in razširijo.

Delite to objavo


Povpraševanje po izdelku

Za pripravo ponudbe potrebujemo naslednje podatke. Ponudbo za izdelek boste kmalu prejeli na vaš e-mail.