-9%

Stiskalnica za papir TONNA5, 5 ton, 50kN, bale 40kg

Stiskalnica za papir TONNA5, 5 ton, 50kN, bale 40kg

Stiskalnica za papir TONNA5, 5 ton, 50kN, bale 40kg

3,199

Na zalogi

3,199

 • Ugodna in poceni stiskalnica za papir TONNA5
 • Pritisk: 5 ton
 • Motor: 1,5 kW 13 A (enofazni)
 • Dimenzije bale so 600 x 535 x 460 mm (V x Š x G)
 • Teža bale: do 40 kg
 • Število bal: 6-8 bal/ur
 • Idealno za lokacije, kjer sta prostor in višina omejena
 • Dimenzije balirke za papir: 1756 x 718 x 630 mm (V x Š x G)
 • Enostavena za uporabo in preprosta za namestitev
 • Hitra in ugodna dostava po Sloveniji
 • Garancija, CE
SKU: 440010 Kategorija:

Cena:

Opis

Stiskalnica za papir TONNA5, 5 ton, 50kN, bale 40kg

Balirka za papir TONNA5 je učinkovita in ekonomična rešitev za recikliranje mešanega in pisarniškega papirja in kartona. Stiskalnica za papir TONNA5 je idealna za lokacije, kjer sta prostor in višina omejena. Stroj za baliranje papirja TONNA5 proizvaja majhne kompaktne bale, ki lahko tehtajo do 40 kg (odvisno od materiala). Dimenzije bal so 600 x 535 x 460 mm (V x Š x G), zato je preša za papir TONNA5 primerna za manjše količine odpadkov. Preša za embalažo lahko proizvede med 6-8 bal na uro. Dimenzije preše za papir so 1756 x 718 x 630 mm (V x Š x G) in tehta okoli 200 kg. Stiskalnica za papir omogoča vnosa večje količine papirja in kartona kar povečuje učinkovitost baliranja. Skladiščenje stisnjenih bal zasede bistveno manj prostora, lažje jih je tudi tovoriti, dodatno pa pihranite denar pri recikliranju, saj se plača strošek na oddan kubični meter. Stiskalnica za papir TONNA5 vam pomaga pri stiskanju mešanega in pisarniškega papirja ter kartona ter zagotavlja hitro povračilo naložbe. Nudimo hitro dostavo po Sloveniji in garancijo. Stiskalnica ima CE oznako.

Lastnosti stiskalnice za papir TONNA5

 • TONNA5 je najmanjša stiskalnica blogovne znamke TONNA
 • Idealno za lokacije, kjer sta prostor in višina omejena
 • Proizvaja majhne kompaktne bale
 • Primerno za manjše količine odpadkov
 • Primerno za garaže, dvorišča, prodajalne, šole, pisarne, manjše gostinske obrate in podjetja

 

Prednosti stiskalnice za papir TONNA5

 • Naši model, idelna je za recikliranje papirja, kartona in polietilenske folije
 • Odlično, če imate zelo majhen prostor za balirko in balirane reciklirane materiale in želite prihraniti pri recikliranju
 • Stiskalnico TONNA5 je mogoče premikati tudi po gradbišču na paletnem vozičku, saj se plug and play s standardno vtičnico

 

Specifikacije stiskalnie za papir TONNA5

ModelStiskalnica za papir TONNA5
Višina1.756 m
Širina0.718 m
Globina0.630 m
Teža140 kg
Višina pri transportu1.40 m
Napajanje220 – 240 V
Motor(enofazni) 1.5 kw 13 Amp
Potisna silado 5 ton
Stopnja hrupa68  decibelov
Dimenzije bale
Višina0.600 m
Širina0.535 m
Globina0.460 m
Težado 40 kg (odvisno od materiala)
Čas cikla stiskanja20 sekund
Velikost odprtine za vstavljanje
Višina0.490 m
Širina0.535 m
Globina0.460 m

 

Zakaj potrebujemo balirko za odpadni papir?

Balirka za papir je stroj za stiskanje papirja ali kartona, ki se uporablja za stiskanje in baliranje odpadnega papirja, kot so pisarniški odpadni papir, ostanki papirja, karton pa tudi stari časopisi v kocko. S stiskalnico za odpadni material spremenite odpadni papir in karton, ki je v ohlapnem stanju, v tesno balo. To je zelo pomemben korak pri recikliranju odpadnega papirja. Stiskalnia za papir poskrbi za učinkovit postopek recikliranja.

 

Kako reciklirati odpadni papir?

1. korak: Zberite odpadni papir

Običajno lahko odpadni papir zberemo iz smetnjakov, pisarn, knjigarn, šol, itd.

2. korak: Razvrstite in balirajte odpadni papir

Na tem koraku potrebujemo stiskalnico za odpadni papir, ki nam bo pomagala zaključiti postopek baliranja. Potem ko reciklažni obrat sprejme odpadni papir iz različnih virov, ga razvrstijo glede na kakovost in material, strukturo in površinsko obdelavo. Po sortiranju uporabljamo balirko za odpadni papir za baliranje sortiranega papirja, zaradi česar je material bolj priročno za shranjevanje in transport. Nato bo center za recikliranje balo papirja poslal v tovarno za izdelavo papirja.

3. korak: Operite odpadni papir

Ko bo razvrščen odpadni papir prispel v tovarno za izdelavo papirja, ga bomo oprali z milnico, da odstranijo črnila, plastično folijo, sponke in lepilo. Nato jih položijo v veliko držalo, kjer se zmeša z vodo, da nastane papirna kaša.

4. korak: Nastane nov papir

Ko odpadni papir postane papirna kaša, v kašo dodajo različne materiale, da postane novi papirji, kot so pisarniški papir, časopisni papir itd. Ko se novi papir posuši, je pripravljen za prodajo ali ponovno uporabo.

 

Prednosti stiskalnice za papir

Stiskalnica za odpadni papir ima zelo pomembno vlogo pri recikliranju papirja. Olajša postopek oddaje odpadnega papirja v recikliranje in izboljša učinkovitost procesa recikliranja. Po drugi strani pa nam pomaga tudi pri varovanju okolja pred onesnaževanjem z odpadnim papirjem in varčevanju z viri, saj je papir narejen iz dreves. Balirka za odpadni papir nam pomaga tudi pri varovanju gozdnih virov na zemlji.