Kakšna je razlika med pakiranjem s plastičnim in jeklenim trakom?

Kakšna je razlika med pakiranjem s plastičnim in jeklenim trakom?

Kakšna je razlika med pakiranjem s plastičnim in jeklenim trakom?

Pakiranje s plastičnim trakom

Ko smo izumili plastični (PP) polipropilenski trak in (PET) poliestrski trak in ga uporabili za pakiranje, sta skoraj popolnoma zamenjali pakiranje z jeklenim trakom. Zlasti je bila zamenjana, kadar ni bilo nadomestka za pakiranje z jeklenim trakom. Z razvojem plastičnih trakov so se povečale možnosti za boljšo in učinkovitejšo pakiranje. Razlike med njima so opisane spodaj.

Battery strapping tool TES set PP strap + dispenser + battery + chargerBistvena razlika med jeklenim in plastičnim trakom

Raztezek ni ključna značilnost jeklenega traku. Nasprotno pa ima plastični trak večji raztezek v določenem intervalu. Ključna značilnost plastičnega traku je njegova sposobnost, da se vrne v prvotno obliko. Ko smo izvedli nekaj napetosti, je vprašanje, v kolikšni meri se trak iz podolgovate oblike lahko vrne v prvotni izvor?

Obremenitev z lesom je dober primer prehoda pakiranja iz jeklenega na plastični trak. Res je, da je v tem primeru jekleni trak učinkovitejši, saj ima višjo trajnostno moč pri zagotavljanju težjih bremen, toda plastični trak je tisti, ki se hitro vrne v svojo prvotno obliko po izvleku. Zaradi tega razloga, ki prav tako predstavlja ključno razliko med enim in drugim trakom, bi bil slednji trak učinkovitejši za zgornji primer. Ob upoštevanju lastnosti elastičnosti je obremenitev kot les bolj primerna za pakiranje s plastičnim trakom. Namesto tega ima večjo možnost prilagajanja elastičnosti kot jekleni trak, katerega značilnost je elastičnost, ki ne vključuje možnosti ekstremnega raztezka in se vrne v prvotno obliko. Če povzamemo zgoraj, je jekleni trak bolj dovzeten za trganje in zrahljanje pri prevozu blaga. V tem primeru blago ostane nezaščiteno. Res je, da jekleni trakovi lahko zdržijo večjo težo, vendar je v mnogih primerih elastičnost traku pomembnejši dejavnik kot plastični trak.

Prehod iz jeklenega na plastični trak

Pakiranje s plastičnimi trakovi nima tako dolge zgodovinske tradicije, saj je opremljena z jeklom. Z razvojem tehnologije ta prehod postaja vse hitrejši. Zato bo plastični trak zaradi proizvodnje sodobnejših orodij in odkrivanja novih možnosti pakiranja v kratkem času precej presegel jeklo. Večina vodilnih proizvajalcev priznava, da je prehod z enega traku na drugega danes neizogiben.

Razumevanje raztezanja, napetosti in možnosti obnovitve

Da bi razumeli zgornje besede, je treba razumeti pogoje uporabe trakov. Napetost traku se odraža, ko jo povlečemo ali izvajamo določen pritisk nanj. Ko se raztegne do določene točke, se začne podaljševati in raztezati. Ko je enkrat izginil, je edino vprašanje, ali se bo vrnilo v prvotno obliko. Sposobnost elastičnosti traku se odraža z najvišjo možno točko raztezanja, od katere se trak še vedno lahko obnovi in ne izgubi svoje oblike (to se imenuje tudi delovno območje traku ali drugače rečeno območje vzdržljivost vzdržljivosti).

COMBO Pallet Semi-automatic Strapping Machine price PP strap 9-19mmIzvedite več o delovnem območju plastičnega PP in plastičnega PET traku

Delovno območje traku se močno razlikuje od traku do traku. Prikazuje najboljšo zmogljivost pri uporabi posameznega traku. Prikazuje najvišji potencial napetosti, kjer je raztezek traku največji. Hkrati je raztezek še vedno dovolj, da se trak vrne v prvotno obliko.

Več o vračanju plastičnega PET in PP traku v prvotno obliko (elastičnost)

Možnost vračanja v prvotno obliko je odvisna predvsem od materiala, iz katerega je izdelan trak, velikosti napetosti, ki se nanjo nanaša, in dolžine te napetosti. Če je napetost kratkotrajna, je možnost obnovitve traku veliko večja. V daljšem časovnem obdobju na traku izvajamo napetost, manjša pa je možnost vračanja nazaj v začetno stanje. Tukaj je eden izmed najboljših kandidatov (tj. Tistih, ki po dolgem času napetosti, najhitreje dobijo prvotno obliko), raven trak iz plastičnega žepa.

Delite to objavo


Povpraševanje po izdelku

Za pripravo ponudbe potrebujemo naslednje podatke. Ponudbo za izdelek boste kmalu prejeli na vaš e-mail.