Vse, kar morate vedeti o pakiranju

Vse, kar morate vedeti o pakiranju

Vse, kar morate vedeti o pakiranju/povezovanju – cenik na spletni strani

Izdelki za pakiranje ali vezanje so eden najpogosteje uporabljenih načinov kombiniranja izdelkov v pakirni industriji. Obstaja več vrst pakirnih materialov za povezovanje, ki je najbolj uporabna v okoljih, kot so:

  • pritrjevanje predmetov na palete, zaboji …
  • zagotavljanje enotnega nakladanja in pakiranja stekla, lesa in kovinskih delov
  • zapiranje zabojev in paketov
  • ojačitev lesenih zabojev, zabojev ali škatel iz drugih materialov
  • nevarnih predmetov

Jeklo je najmočnejše in ima najvišjo natezno trdnost, zato je pakiranje z njim zelo zanesljiva. Na voljo je v različnih širinah in debelinah, vendar se razlikuje tudi po kakovosti. Jeklo se uporablja predvsem za pakiranje izdelkov, ki so ostri in vroči. Ko se odločate, kateri trak se bo uporabljal pri pakiranju vaših izdelkov in imate v mislih jeklo, se vprašajte: varni predmeti

  • Ali je tovor težek in stabilen?
  • Ali bodo izdelki potovali na dolge razdalje?
  • Ali jih bo treba prenesti in razložiti, preden jih prenesete

Če je odgovor na ta tri vprašanja pozitiven, potem je kompozitni ali PET trak prava izbira za vas.

Plastični trakovi so primernejši za lažje nalaganje. Na voljo so v različnih širinah, dolžinah in polimerih. Ti trakovi nudijo večji raztezek, vendar je njihova pomanjkljivost ta, da se lahko prekomerno raztrgajo. Kljub temu je poliestrska tkanina za pakiranje v mnogih industrijskih panogah najboljša alternativa jeklenim trakom. Poliester (PET), na primer, zagotavlja odlično napetost v togi obremenitvi, hkrati pa se trak zelo počasi obrablja. Treba je razlikovati med plastičnimi in poliestrskimi trakovi. Kljub posebnim razlikam se plastični trakovi imenujejo “poli-vezi”. Naslednja dejstva vas bodo naučila razlikovati. Prvi je, da je poliestrski trak gladkejši, drugi pa je, da lahko prenese večjo napetost.

Ker so embalažni izdelki že vrsto let pakirani, je bil razvit tudi pakirni trak s sočasnim razvojem pakiranja. Vendar je treba poudariti, da so najboljši in najbolj razširjeni trakovi jekleni in plastični trakovi. Vsak od njih ima svoje prednosti in slabosti, zato je pametno ugotoviti, katera je bolj primerna za vaše potrebe pred pakiranjem. Težje je reči, da je ena boljša od druge, saj ima vsaka od njih tako svoje prednosti kot slabosti. Njihova kakovost se lahko razlikuje tudi od dobavitelja do dobavitelja, zato je dobro poznati vse lastnosti traku, ki ga ponujajo, in ga primerjati s tovorom in izdelki, za katere bo trak uporabljen pred nakupom.

Delite to objavo


Povpraševanje po izdelku

Za pripravo ponudbe potrebujemo naslednje podatke. Ponudbo za izdelek boste kmalu prejeli na vaš e-mail.