Vse, kar morate vedeti o polipropilenu (PP trak)

Plastični PP polipropilen trak - 12mm ali 16mm

Vse, kar morate vedeti o polipropilenu (PP trak)

Vse, kar morate vedeti o polipropilenu (PP trak)

PP trak je termoplastičen polimer, izdelan iz kombinacije polipropilenskih monomerov. Uporablja se za različne aplikacije, vendar je še posebej uporabna za pakiranje potrošniškega blaga, plastičnih delov za različne industrije, vključno z avtomobilsko industrijo itd. Polipropilen je bil odkrit leta 1951, njegovi glavni izumitelji pa sta bili Paul Hogan in Robert Banks. Polipropilen je kot material postal zelo priljubljen. Komercializirana proizvodnja se je začela tri leta po izumu. Do leta 1957 je njegova priljubljenost naraščala, danes pa je ena izmed najbolj razširjenih trakov na svetu.

Battery strapping tool TES set PP strap + dispenser + battery + chargerNajučinkovitejši način pakiranja s PP polipropilenskim trakom?

PP polipropilenska embalaža je lahko ročna ali avtomatska. PP trak se uporablja za pakiranje škatel, paketov in palet. Najučinkovitejši in najhitrejši način pakiranja zabojev je uporaba avtomatskih ali polavtomatskih strojev, kot na primer polavtomatskega pakirnega stroja HIPO. Škatle in palete je mogoče zapakirati tudi z baterijskim spenjalcem. Poleg tega lahko z bateriji spnjalcem pakirate tudi palete, vendar je najhitrejši način pakiranja palet lahko pol/avtomatski stroj za pakiranje palet, ki vam omogoča, da pod paleto pošljete trak in ga povežete (zvarite) s pomočjo stroj za vezanje. To lahko na primer naredimo z našo strojno paleto COMBO.

Kakšne so lastnosti polipropilena?

Prva pomembna značilnost je njegova kemična odpornost. Razredčene baze in kisline ne reagirajo enostavno s polipropilenom, zato je dobra izbira pri pakiranju tekočin, kot so različna čistila, izdelki prve pomoči in drugi. Druga glavna značilnost je elastičnost in hkrati žilavost. Slednji je inženirski izraz, ki je opredeljen kot sposobnost materiala, da se deformira, ne da bi se zlomil. Tretja značilnost velja za ohranjanje oblike. Polipropilen po torziji ali upogibanju ohranja svojo obliko in je zato veliko trajnejši od drugih mas. Četrta lastnost je izolacija. Ker je zelo odporen na elektriko, je zelo uporaben v vseh elektronskih komponentah. Peta lastnost je prenosljivost. Čeprav je lahko polipropilen prosojen, se običajno ne proizvaja v tej obliki. Ta naslov se lahko uporablja za aplikacije, pri katerih je prenos svetlobe pomemben.

Zakaj se polipropilen trak uporablja tako pogosto?

Polipropilen se večinoma uporablja v industriji. Zaradi svojih edinstvenih lastnosti in sposobnosti prilagajanja različnim proizvodnim tehnikam je neprecenljiv material za širok spekter uporabe. Njegova druga značilnost je, da se lahko uporablja kot plastični material ali kot vlakno. V sodobnem času je nadomestila veliko starih materialov, zlasti v embalažni industriji.

Katere vrste polipropilena so znane?

Na voljo sta dve glavni vrsti polipropilena: homopolimeri in kopolimeri. Kopolimere nadalje razdelimo v blok-kopolimere in naključne kopolimere. Vsaka kategorija je boljša za nekatere aplikacije kot druge. Polipropilen se pogosto imenuje “jeklo” industrije plastike zaradi različnih načinov, kako se lahko spremeni ali prilagodi, da služi namenu za določen namen. To se ponavadi doseže z uvedbo posebnih aditivov ali s posebno predelavo. Ta prilagodljivost je tudi ena od bistvenih značilnosti.

Delite to objavo

Povpraševanje po izdelku

Za pripravo ponudbe potrebujemo naslednje podatke. Ponudbo za izdelek boste kmalu prejeli na vaš e-mail.